Skip to main content

Samen plezier maken en ontspannen!

De schoolbel gaat. Je kent het vriendelijke gezicht wat op je wacht. Best even spannend, voor het eerst naar de grote school. Maar ook als je al wat langer bij ons komt: eerst even op verhaal komen, iets eten en drinken. Deze ruimte voelt als een tweede huiskamer. Hier mag je zijn wie je bent!

SKZ kent je
Onze BSO is een fijne plek die voelt als thuis waar kinderen graag naartoe gaan. Een plek om waar van alles te ontdekken en beleven valt. Waar talenten ontdekt worden door ons afwisselende activiteiten aanbod en waar samen wordt gespeeld.

Om je kind een uitdagend programma aan te bieden, werken we in verschillende BSO-groepen op leeftijd en ontwikkeling van je kind.

We volgen de ontdekkingsreis van je kind op de voet. We bespreken de ontwikkeling van je kind en we vragen naar je wensen en voorkeuren. Mag je kind mee naar het zwembad en spelen bij een vriendje, of liever niet? We leggen het vast in de toestemmingen. Verandert er iets, dan kunnen we dit aanpassen.

Samen met jou
Persoonlijke aandacht voor je kind en de groep staat bij ons centraal. Op de groepen hebben we een team van vaste pedagogisch medewerkers. Het is fijn om vaste aanspreekpunten te hebben bij de persoonlijke overdracht bij het brengen en ophalen van je kind. Eén van de vaste gezichten op de groep is de mentor van je kind.

Je kunt ons altijd bellen. Heb je een vraag of ben je iets vergeten door te geven? Je kunt ons ook een bericht sturen via het ouderportaal of Whatsapp.

Pedagogische visie
Wanneer kinderen opgroeien in de basisschoolleeftijd, ontwikkelen zij een voorkeur voor bepaalde leerstijlen en interesses. Op de BSO spelen wij hierop in door de principes van de meervoudige intelligentie van Howard Gardner toe te passen in ons aanbod aan activiteiten en materialen.
Lees verder

We vinden continue training en scholing van onze pedagogisch medewerkers belangrijk. Naast de vaste trainingen, zoals kinderEHBO, BHV en cursussen, bieden we veel extra scholing op het gebied van pedagogiek. Daarnaast worden zij ook ondersteund door onze eigen pedagogisch coach. Zij is wekelijks te vinden op onze groepen en begeleid en adviseert onze pedagogisch medewerkers. Zo kunnen zij jou kind zo goed mogelijk begeleiden in zijn of haar ontwikkeling.

Blijf op de hoogte
We genieten mee met wat je kind meemaakt bij ons en maken foto’s van mooie momenten. We delen dit graag met je via ons eigen ouderportaal. Hier kun je naast het bekijken van foto’s ook berichten lezen en veel zaken zelf regelen, zoals het aanvragen van extra dagen, ruilen en het doorgeven van afwezigheid.

"Mijn kind gaat altijd met veel plezier naar de BSO."

Ons aanbod voor jou:

BSO Compleet
Naschoolse opvang op de dag(en) die je afneemt in de schoolweken, schoolvakanties en op roostervrije – en studiedagen van de basisschool.
De leukste after-school middagen en een verrassend vakantieprogramma. Laat je volledig ontzorgen door dit combinatie pakket.

BSO Schoolweken
Naschoolse opvang op de dag(en) die je afneemt in de schoolweken.
Activiteiten en ontspanning. Na schooltijd starten we met een eet- en drinkmoment in de stamgroep van je kind. Eerst even op verhaal komen. Vervolgens starten we met een activiteiten programma. Je kind kiest zélf een activiteit uit ons aanbod. Ook is er ruimte voor vrij spelen.

BSO Vakantie
Vakantie opvang op de dag(en) die je afneemt in schoolvakanties, op roostervrije dagen en studiedagen van de basisschool.
Elke vakantiedag op de BSO is anders en juist dat maakt onze vakantie opvang zo leuk! Een dag boordevol activiteiten. Ons eigen SKZ-activiteitenteam besteed veel aandacht aan het neerzetten van een vernieuwend en uitdagend programma.

Voorschoolse opvang
Rustig opstarten met een ontbijt en spelletje. Een fijne, ontspannen dag start. Kinderen uit groep 1 en 2 worden in de klas gebracht.

Praktische informatie

  • Je kind is van harte welkom op de BSO gedurende de basisschooltijd.
  • BSO bij SKZ betekent gegarandeerde opvang op het BSO pakket wat je afneemt gedurende het hele jaar.
  • Op Nationale feestdagen zijn we gesloten.
  • Onze minimale afname is 1 contract ochtend (VSO) of middag (BSO) per week.
  • Onze BSO locaties zitten in de basisschool en zijn geopend tot 18.30 uur.
  • Het is mogelijk om incidenteel extra dagen af te nemen en te ruilen, mits de groepsgrootte dit toelaat. Meer informatie lees je hier.
  • Alle informatie over onze tarieven vind je hier.
  • Wil je weten hoeveel kinderopvangtoeslag je krijgt? Klik hier om dit drie eenvoudige stappen te berekenen. 
  • Heeft je kind bijvoorbeeld dansles of voetbaltraining tijdens een BSO opvang (mid)dag? Maak dit bij ons kenbaar en we bekijken onze mogelijkheden voor halen en brengen.

Inbegrepen services
Drinken, eten*, groente, fruit en gezonde tussendoortjes, leuke en leerzame activiteiten, workshops en uitstapjes.
* Ontbijt bij onze voorschoolse opvang & vakantie opvang tot 08.00 uur.
* Lunch bij onze vakantie opvang en tijdens schoolweken op woensdagmiddag op BSO Binnenstebuiten en BSO de Kajuit.